Συχνές ερωτήσεις
Ενημέρωθείτε πάνω σε θέματα που αφορούν την καλύτερη κατάσταση του ύπνου

Ο μύθος του σκληρού στρώματος

Ο πόνος στην πλάτη σας είναι πιθανών το αποτέλεσμα 8 ωρών της ανάρμοστης ευθυγράμμισης της σπονδυλικής στήλης.

Η ανάρμοστη στήριξη, η ανάρμοστη ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, η φτωχή κυκλοφορία αίματος και η φτωχή ανακούφιση των σημείων πίεσης, συμβάλλουν στον επίμονο πόνο των ώμων του αυχένα και της πλάτης. Ο ύπνος σε ένα στρώμα κακής ποιότητας έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε πόνους την πλάτη, τη μέση και τον αυχένα μας.

Το στρώμα Genesi της Perdormire έχει αποδειχτεί ότι ανακουφίζει και μειώνει σημαντικά τον πόνο στην πλάτη με την παροχή της κατάλληλης στήριξης και ανακούφισης στα σημεία πίεσης.

 

GenesiΔοκιμάστε το Genesi από την Perdormire

Το στρώμα Genesi της Perdormire θα σας βοηθήσει να απολαύσετε έναν καλύτερο ύπνο.

Είναι ένα σκληρό στρώμα καλύτερο για την μέση μας;

Οι άνθρωποι συγχέουν συχνά την άνεση με την στήριξη, εντούτοις, οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η ανακούφιση μέγιστης στήριξης και πόνου στην πλάτη παρέχεται από ένα μέτριο-σκληρό στρώμα.Το 95% των ορθοπεδικών χειρούργων σε μια έρευνα κατέληξαν ότι ένα στρώμα επηρεάζει σημαντικά τους πόνους στην πλάτη. Από μελέτες που έχουν γίνει στις ΗΠΑ, 31 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από οξύ ή χρόνιο πόνο στην πλάτη.

 

Μελέτες Σκληρών Στρωμάτων

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό, The Lancet, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που πάσχουν από χρόνιο πόνο στην πλάτη ήταν δύο φορές πιο πιθανό να βελτιωθεί η κατάσταση τους σε ένα μέτριο-σκληρό στρώμα σε σύγκριση με εκείνους τους ασθενείς που κοιμήθηκαν σε ένα σκληρό στρώμα.

Η δοκιμή περιέλαβε 313 ενηλίκους με χρόνιο πόνο στην πλάτη. Σαν μέρος της μελέτης, χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα κοιμήθηκε σε ένα μέτριο-σκληρό στρώμα αντί του κανονικού στρώματός τους και η δεύτερη ομάδα σε ένα σκληρό στρώμα.

Οι ασθενείς που κοιμήθηκαν στα μέτρια-σκληρά στρώματα δεν παρουσίασαν πόνο στην πλάτη κατά την διάρκεια του ύπνου και μειωμένο πόνο στην πλάτη όταν σηκώθηκαν από το κρεβάτι. Τα αποτελέσματα μελέτης έδειξαν ότι ένα μέτριο-σκληρό στρώμα παρέχει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της στήριξης και της άνεσης για τον πόνο στην πλάτη από ένα σκληρό στρώμα.

 

Υλικά στρωμάτων για ένα καλύτερο ύπνο

Τα υλικά και το σύστημα στήριξης που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή στρωμάτων είναι σημαντικά για τη διατήρηση της κατάλληλης ποιότητας ύπνου. Τα στρώματα ελατηρίων δεν είναι ικανά να προσφέρουν την ίδια στήριξη, άνεση και διάρκεια που παρέχουν τα στρώματα Memory ή Latex.

 

 

Μαλακό, Μέτριο ή Σκληρό Στρώμα;

Πρέπει να επαναξιολογήσουμε τις συνήθειές μας πριν την αγορά ενός στρώματος. Η απόφαση ενός μαλακού, μέτριου ή σκληρού στρώματος δεν ισχύει. Εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον τύπο του σώματος σας και το επίπεδο στήριξης και άνεσης που ζητάτε. Εάν το κέντρο βάρους σας είναι ψηλά ή χαμηλά, τι ύψος έχουμε κτλ Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Σύγκριση στρωμάτων Memory με Στρώματα Ελατηρίων

picture
Στρώμα Ελατηρίων
Στρώματα Ελατηρίων

Στην εικόνα βλέπετε τη δοκιμή σημείων πίεσης σε ένα στρώμα ελατηρίων. Τα στρώματα ελατηρίων μπορούν να δώσουν την παραίσθηση της άνεσης καταρχάς, αλλά όπως η εικόνα παρουσιάζει, δεν προσφέρουν την ικανοποιητική ανακούφιση σημείου πίεσης (ΜΠΛΕ-Λίγη πίεση - ΚΟΚΚΙΝΟ-Μεγάλη πίεση)

Ένα στρώμα ελατηρίων στηρίζεται σε έναν ποικίλο αριθμό ελατηρίων που ωθούν πίσω ενάντια στο σώμα σας, όλα με την ίδια δύναμη. Η κατάλληλη στήριξη είναι αδύνατη επειδή το σώμα σας δεν ωθεί ομοιόμορφα. Αυτό οδηγεί στην φτωχή κυκλοφορία του αίματος, στο συχνό γύρισμα κατά την διάρκεια του ύπνου, πόνους στις κλειδώσεις και στη μέση.

Τα στρώματα ελατηρίων χάνουν 16% της στήριξής τους στο 1ο έτος μόνο.

 

 

picture
Στρώμα Memory
Στρώματα Memory

Τα καλής ποιότητας στρώματα Memory στηρίζουν το βάρος του σώματος και η κατανομή είναι ομοιόμορφη. Είναι σαν να έχετε δισεκατομμύρια ελατήρια να σας στηρίζουν. Αυτό μειώνει σημαντικά, τα σημεία πίεσης (εικόνα Στρώμα Memory), μέχρι ποσοστού 80%, που μόνο τα στρώματα Memory μπορούν να παρέχουν. Το συχνό γύρισμα κατά την διάρκεια της νύχτας είναι ο κύριος λόγος που δεν ευχαριστιόμαστε έναν ύπνο. Αυτό μειώνεται δραστικά με ένα στρώμα Memory.

H αρτηριακή πίεση μετριέται σε mmHg. Οποιαδήποτε πίεση κάτω από 32mmHg, θεωρείται πίεση ανακούφισης σύμφωνα με τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης.

 

 

 

Σκληρότητα Στρωμάτων

Τα ελατήρια ενεργούν ως αμορτισέρ, απορροφούν το βάρος μας και μειώνουν την φθορά του στρώματος. Όσο λιγότερα ελατήρια υπάρχουν τόσο πιο παχύ είναι το σύρμα τους. Ελατήρια με πάχος από 1.37mm έως 1.63mm φθείρονται πιο εύκολα με την πίεση βάρους που δέχονται. Ενώ με πάχος 1.94mm νοιώθουμε το στρώμα πιο σκληρό.

Το κόστος ενός συστήματος με ελατήρια είναι €10. Τα στρώματα Memory μπορεί να είναι από σκληρά έως μαλακά. Δεδομένου την ομοιόμορφη κατανομή βάρους σας, ένα στρώμα σκληρό Memory θα σας δώσει μια αίσθηση σκληράδας χωρίς όμως να νοιώθετε την πίεση στη μέση σας ή στις αρθρώσεις. Ορισμένα στρώματα Memory γίνονται πιο μαλακά με την θερμότητα του σώματος μας, παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να σας προσφέρει την στήριξη που απαιτεί το σώμα σας.

Ευαισθησία - Προσαρμογή Θερμοκρασίας

Τα στρώματα ελατηρίων δεν προσαρμόζονται στη θερμοκρασία του σώματος, εκτός αν έρχονται με ένα topper (υπέρστρωμα) Memory. Το υπέρστρωμα θα προσθέσει μία άνεση και στήριξη μόνο εάν το πάχος του Memory είναι τουλάχιστο 4cm και καλής ποιότητας.

Τα στρώματα Memory είναι γνωστά ότι είναι ευαίσθητα και προσαρμόζονται στη θερμοκρασία του σώματος μας. Χρειάζεται κάποιος χρόνος για τον αφρό να πάρει το σχήμα του σώματός μας και αυτό είναι μερικές φορές αρνητικό σε κάποιον που δοκιμάζει στρώμα με Memory για πρώτη φορά.

Αρνητικά Σημεία

  • Αρνητικά σημεία των στρωμάτων με ελατήρια
Τα στρώματα ελατηρίων αρχίζουν να υποχωρούν (λόγω βάρους ή πίεσης), να χαλαρώνουν, να     “σακουλιάζoυν” μετά από 1-2 χρόνια. Χάνουν 16% της στήριξης που προσφέρουν στον πρώτο χρόνο μόνο.
Τα στρώματα ελατηρίων έρχονται συνήθως με εγγύηση 5 ετών.
Τα στρώματα ελατηρίων δεν έχουν ομοιόμορφη κατανομή βάρους γιατί το κάθε ελατήριο ασκεί την ίδια ώθηση προς τα πάνω. Τα σημεία πίεσης δεν ανακουφίζονται.
  • Αρνητικά σημεία των στρωμάτων με Memory
Τα στρώματα με Memory είναι πιο ακριβά λόγω της ποιότητας των υλικών. Το κόστος συνήθως είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ποιότητα επειδή τα υλικά είναι ακριβά και όχι με τα εργατικά.
Τα στρώματα με Memory χρειάζονται περισσότερο χρόνο να προσαρμοστούν στο σώμα σας

Συντήρηση

Τα στρώματα με ελατήρια πρέπει να γυρίζουν ανάποδα συνήθως κάθε 3 μήνες για να φθαρούν με τον ίδιο τρόπο. Δεν πρέπει ποτέ να τα λυγίσεις.
Τα στρώματα με Memory δεν χρειάζονται γύρισμα. Δεν χρειάζονται καμία συντήρηση.

Συμπέρασμα

Τα στρώματα ελατηρίων είναι παλιάς τεχνολογίας. Ο μέσος όρος κέρδους είναι πολύ υψηλός (+83%) και χρειάζονται αλλαγή κάθε 5-8 χρόνια.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι ένα στρώμα καλής ποιότητος πρέπει να παρέχει στήριξη και άνεση τουλάχιστον για 8-10 χρόνια. Ο μέσος άνθρωπος, κοιμάται το 30% της ζωής του, οπότε δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη σημασία που έχει ένα υγιές και καλής ποιότητος στρώμα. Αυτό είναι σημαντικό για όλες τις ηλικίες και ισχύει για ενήλικες, ηλικιωμένους, μικρά παιδιά και μωρά.
Ένα καλής ποιότητος στρώμα με Memory μπορεί να είναι ακριβό αλλά θα συμβάλει στην υγεία σας πάνω από 20 χρόνια με την καλύτερη στήριξη και ανακούφιση για έναν ευχάριστο ύπνο.

Ποιο είναι το ιδανικό στρώμα για ανθρώπους με αλλεργίες;

Τα στρώματα ελατηρίων δεν είναι ευνοϊκά για τους πάσχοντες με αλλεργίες. Η εσωτερική κοιλότητα των στρωμάτων ελατηρίων δημιουργεί ένα εκκολαπτήριο για τα ακάρια σκόνης όπου τα περιττώματα ακαρίων σκόνης και τα νεκρά κύτταρα δερμάτων συσσωρεύονται. Δεν είναι ασυνήθιστο να δημιουργείται μούχλα και μύκητες μέσα στην κοιλότητα ενός στρώματος ελατηρίων από την υγρασία που προκαλείται από τη μεταφορά της θερμότητας του σώματος μας. Χαρακτηριστικά ένα στρώμα ελατηρίων θα ζυγίσει 10 φορές το αρχικό βάρος του μετά από 10 έτη.

Τα υπερστρώματα ή pillow top προσελκύουν τα ακάρια σκόνης επίσης. Παρέχουν ένα ιδανικό περιβάλλον για τα ακάρια σκόνης για να αναπτυχθούν μέσα.

Στρώματα Memory ή Latex είναι κατά πολύ τα καλύτερα στρώματα για τους πάσχοντες αλλεργίες. Επειδή ο πυρήνας αυτών των τύπων στρωμάτων δεν είναι κούφια, δεν υπάρχει καμία περιοχή για τα ακάρια σκόνης να αναπτυχθούν μέσα και καμία ανοικτή κοιλότητα για τη συσσώρευση υγρασίας ώστε να δημιουργηθεί μούχλα ή μύκητες.


Δώστε την ψήφο σας!

Εσείς τι στρώμα προτιμάτε;

Ιστορία 40 ετών!

Με μια ιστορία 40 ετών η PerDormire είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση καλής και γρήγορα αναπτυγμένης ιταλικής επιχείρησης. Από το 1971 μέχρι και σήμερα, η μικρή οικογενειακή επιχείρηση έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στρωμάτων στην Ευρώπη και σιγά σιγά αναπτύσσεται και στις υπόλοιπες ηπείρους. Βασίζεται στην υψηλή τεχνολογία, χωρίς να χάσει το πάθος της για την ποιότητα.

277035